Social media


Buying crypto in Krakow

Author: LB 2020-09-14 413

A mai napon sikerült eljutnom egy második helyszínre is Krakkóban, amely azonban egy kicsit messzebb van a belvárostól. Ide valószínűleg már kocsival, vagy tömegközlekedéssel érdemes menni, mert ez a Bitcoin ATM egy elszigetelt bevásárlóközpontban található, nagyjából 5 km-re a centrumtól. Ezt az automatát ugyanaz a cég üzemelteti, mint a főpályaudvaron lévő eszközt, a használatuk nagyon egyszerű, de nézzük azért mégis a részleteket.


A következő Google Maps segítségével ti is megtalálhatjátok a helyszínt, azonban mivel ez egy hatalmas bevásárlóközpont, bent egy kicsit keresni kell.Ha autóval parkolnál le a helyszínen, akkor gyalog kell majd lemenni az alsó szintre és következő részt kell keresni, mert itt van a Bitcoin automata:


A bevásárlóközpontban lévő Bitcoin ATM.

Ha pedig valamilyen módon mégis gyalog, vagy más eszközzel érkeznél, akkor a következő módon kinéző bejáratot kell keresned:A bevásárlóközpont bejárata

Ez egyébként egy sok bolttal rendelkező bevásárlóközpont és ebből következően jól el lehet itt az időt tölteni, amíg mondjuk vársz a tranzakciód hitelesítésére.


Mint kiderült, ezt az automatát sem a General Bytes gyártja, hanem a Lamassu, hasonlóan a pozsonyi automatához. Az eszköz üzemeltetője egyébként a flyingatom és őket lehet keresni ha valami panasz lenne a Bitcoinok vásárlása vagy eladása során, bár én személy szerint soha semmi problémába nem ütköztem. Mind a vétel, mind az eladás nagyon egyszerű volt.


Most akkor nézzünk egy nagyon praktikus funkciót, a Bitcoin vásárlást. Mikor lehet erre szükség? Mondjuk akkor ha nem szeretnénk végigmenni egy kriptovaluta tőzsde bonyodalmas azonosítási folyamatán, hanem rendelkezünk készpénzzel, Lengyelországban ez jó ha zloty formájában van meg, de egyébként nagyon sok helyen Krakkóban váltják a mi forintunkat is, szóval még ezzel sem lenne gond, ezt a készpénzt pedig szeretnénk feltenni digitális formába, mert mondjuk el szeretnénk küldeni valakinek. Természetesen ha már Bitcoinban van a pénz onnantól kezdve, hogy mi felfújhatós úszómedencét veszünk vele a nagyanyánknak a kedvenc webáruházunkban, vagy egy ghánai webfejlesztőnek szeretnénk munkabért utalni az már csak a mi kedvünktől függ.A Bitcoin ATM Lengyelországban

Ezért nagyon praktikus, hogy Európa számos országában vannak ilyen automaták. Ha valaki rendelkezik nagyobb mennyiségű készpénzzel és azt szeretné gyorsan mozgósítani a Bitcoin pontosan erre ad megoldást. Maga a tranzakció természetesen nincsen ingyen, de ilyen sebességet és anonimitási szinten kevés más megoldás tud 2020-ban biztosítani.


Nézzük is akkor, hogy 100 lengyel zloty értékben hogyan lehet kriptovalutát varázsolni a telefonunkra.


Első akkor ha megvan az automata a Buy Bitcoin opció kiválasztása, majd miután beolvastattuk az eszközzel a pénztárcánk QR kódját be kell helyezni a pénzt, mint ahogyan azt én is tettem:Bitcoin vásárlása Lengyelországban.

Ezt felismeri az automata és kiírja, hogy mennyi Bitcoin-t fog majd érte adni:


A Bitcoinok.

Ezek után rá kell menni a Send Coins gombra és a tranzakció néhány másodperc alatt be is fejeződik, amit a pénztárca alkalmazásom jelez is:


Megérkezett Bitcoinok.

0.002239 Bitcoin-t küldött el nekem ez a Bitcoin ATM a 100 lengyel zloty-ért cserébe.


Erről egyébként maga az eszköz is értesít a következő módon:


A befejezett tranzakció.

Azt is látom, hogy ez ma 23.23 amerikai dollárnak felel meg:


A beérkezett BTC.

Ezt át lehet váltani egy valutaváltó program segítségével:


Az átváltott valuta.


Így 87.19 zloty-t kapok, tehát megközelítőleg 12 zloty elveszett valahol a tranzakció során ha nagyon szigorúan számolunk. Persze azért a helyzet nem annyira rossz, de sosem szabad abban a hitben élni, hogy egy Bitcoin ATM használata ingyenes. Ezt elfogadva használjuk azt!


Interesting entries


15.02.2022

Best GPUs to mine ethereum in 2022

09.02.2022

Dual mining ethereum and toncoin on RTX 3060Ti and RTX 3070Ti LHR

23.01.2022

Profiling the RTX 3060 Ti and its memory transfer rate

22.01.2022

Core clock settings for RTX 3060 Ti when mining Ethereum

20.01.2022

Core clock settings for RTX 3070 Ti Founders Edition when mining ethereum